Srbija i Balkan

Nestorovićeva lista: Opozicija smo vlasti, ne i državi, protiv stranog uplitanja

Predsedniku republike je saopšten stav da naša izborna lista neće predložiti mandatara niti će učestvovati u novoj vladi, navodi se u saopštenju liste "Mi - glas iz naroda prof. dr Brnimir Nestorović"
Nestorovićeva lista: Opozicija smo vlasti, ne i državi, protiv stranog uplitanja© Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Predstavnici izborne liste "Mi - glas iz naroda prof. dr Branimir Nestorović" Bogdana Koljević, Branko Lukić i Aleksandar Pavić odazvali su se zvaničnom pozivu predsednika Republike za konsultacije o mandataru za sastav nove vlade i održali danas sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i njegovim saradnicima u zgradi Predsedništva Srbije.

"Predsedniku republike je saopšten stav da naša izborna lista neće predložiti mandatara niti će učestvovati u novoj vladi", navodi se u saopštenju pokreta.

"Ponovljen je čvrst stav da ostajemo opozicija vlasti ali ne i državi, da smo protiv svakog stranog uplitanja u naše unutrašnje stvari i da ćemo nastaviti da aktivno radimo u prilog jačanja suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, kao i na dodatnom učvršćivanju veza sa Republikom Srpskom i Srbima u Crnoj Gori i širom sveta", dodaje se.

Podsetimo, Pavić je jutros novinarima rekao da su oni ispoštovali formalno poziv predsednika države.

Lista "Mi-glas iz naroda" na republičkim izborima osvojila je 13 mandata.

Međutim, 21. februara iz tog pokreta je saopšteno da je u toku proces preobražaja u grupi od sedam osnivača i da su Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić napustili pokret.

Nestorović je nakon napuštanja pokreta sa Pavićem rekao da je u procesu osnivanja nove stranke sa ljudima koji ga podržavaju.

Vučić je u ponedeljak, 26. februara započeo konsultacije o mandataru, a razgovore je obavio sa manjinskim listama - Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi i Ruska stranka – Slobodan Nikolić.

image