Srbija i Balkan

Predsedniku Vojnog sindikata Novici Antiću određen pritvor do 30 dana

Novica Antić, P.J. i D. T. se sumnjiče da su prisvojili novac i drugu pokretnu imovinu u ukupnom iznosu od 18.352.162,22 dinara, koje su im poverene u Vojnom sindikatu
Predsedniku Vojnog sindikata Novici Antiću određen pritvor do 30 dana© Amir Hamzagic/ATAImages

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu sud je odredio pritvor do 30 dana N. A. i P. J, osumnjičenima da su prisvojili više od 18 miliona dinara, koji su im povereni u Vojnom sindikatu.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeni su N. A, D. T. i P. J. zbog produženog krivičnog dela pronevera u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju od dve do 12 godina, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Mediji navode da je reč o predsedniku Vojnog sindikata Novici Antiću, kao i funkcionerima tog sindikata Predragu Jevtiću i Dušku Tolmaču.

Oni se sumnjiče da su prisvojili novac i druge pokretne stvari u ukupnom iznosu od 18.352.162,22 dinara, koje su im poverene u Vojnom sindikatu.

Osumnjičeni su prethodno saslušani u tužilaštvu.

Tužilaštvo u saopštenju dodaje da će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku sprovođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom.

image