Srbija i Balkan

Da li će Novi DSS i Srbija protiv nasilja zajedno na beogradske izbore?

Lider NDSS-a objašnjava da bi prvo trebalo rešiti pitanje izbornih uslova, a Lazović i Ćuta su za usaglašen i blizak nastup na ponovljenim izborima
Da li će Novi DSS i Srbija protiv nasilja zajedno na beogradske izbore?© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Da li će levo orijentisani i desničarski deo opozicije nastupiti na predstojećim beogradskim izborima pod jednim frontom, zavisi od toga koga pitate.

Dok kopredsednik Zeleno levog fronta (ZLF) Radomir Lazović tvrdi da bi za izbornu pobedu koalicija Srbija protiv nasilja trebalo da usaglasi blizak zajednički nastup sa koalicijom NADA, a narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta to potvrđuje, predsednik Nove demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović kaže da je rano, piše "Nova".

Lider NDSS-a objašnjava da bi prvo trebalo rešiti pitanje izbornih uslova.

"Kada su u pitanju ponovljeni izbori, da se vidi da li se izlazi, pod kojim uslovima se izlazi, šta se traži. Kada budemo videli kako se razvija situacija s tim, onda ćemo moći da razmišljamo i o drugim koracima, odnosno načinu izlaska na izbore", rekao je on za Novu.

Dodao je da će se videti, u odnosu na uslove, da li je najbolja opcija da koalicija NADA, čiji je Nova DSS deo, ponovo izađe samostalno na izbore, "ili dolaze u obzir neke druge opcije".

Ćuta je rekao da je on i pre decembarskih izbora zagovarao ideju da sve stranke opozicije budu u jednom frontu, što je njegov stav i dalje.

"Svako ko iskreno želi da smeni ovaj režim je dobrodošao", poručio je.

image