Srbija i Balkan

Tužilaštvo neće goniti Kovačevića: Zgrada Zetske banovine, normalno, smeta Švabama

Poslanik DPS-a Oskar Huter napao je juče tokom zasedanja na Cetinju predsednika Narodne skupštine Crne Gore Andriju Mandića rečima da je "optuženi sa prezumpcijom nevinosti", kao i da je vlasnik "dvojnog državljanstva"
Tužilaštvo neće goniti Kovačevića: Zgrada Zetske banovine, normalno, smeta Švabama© Википедија CC BY-SA 2.5 / Serguei Trouchelle

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću saopštilo je danas da u radnjama predsednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, a povodom objava gradonačelnika ovog grada o jučerašnjim dešavanjima na Cetinju, nema elemenata krivičnog dela.

"U radnjama predsednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, u vezi sa objavom na njegovom fejsbuk profilu, nema elemenata krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, iz nadležnosti Osnovnog državnog tužilaštva", navodi se u odgovoru ODT-a u Nikšiću na pitanje "M" portala iz Podgorice da li u objavi predsednika Opštine Nikšić ima elemenata krivičnog dela, za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Inače, predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević juče je na svom fejsbuk profilu objavio komentar o dešavanjima na sednici Narodne skupštine Crne Gore kada je došlo do svađe, i umalo fizičkog sukoba između poslanika "Za budućnost Crne Gore" i poslanika DPS-a Oskara Hutera.

"Nekako lepo pristaje predsedniku Skupštine Crne Gore ova zgrada Zetske banovine. I nekako je normalno da smeta Švabama", stoji u objavi Kovačevića na Fejsbuku.

Poslanik DPS-a Oskar Huter napao je juče tokom zasedanja na Cetinju predsednika Narodne skupštine Crne Gore Andriju Mandića rečima da je "optuženi sa prezumpcijom nevinosti", kao i da je vlasnik "dvojnog državljanstva", takođe i da način na koji je došao u prestonicu "govori o Mandiću".

"Gospodine Mandiću, vi ste rekli da je ovo malo selo, podno Lovćena, da ovde živi sirotinja i sitnež, i da mu je značaj to što je ovde rođen Aleksandar Karađorđević. Cetinje je, vojvodo četnički, važno što je ovde štampan Oktoih. Ako vi vidite samo značaj što se ovde rodio Aca Palikuća, onda je to dokaz poštovanja prema ovom gradu. Zaslužujete ovaj doček, zaslužujete da se ugodno osećate uz kordon policije", rekao je Huter.

Portal "In4S" u današnjem tekstu podseća da je "pradeda Oskara Hutera dobio penziju baš od onoga koga njegov potomak naziva 'palikućom'", navodeći da je ponašanje mlađeg Hutera "pomalo nepristojno, prilično nezahvalno i zaista ne u duhu Svetog Save znajući da je stari Huter upravo odabrao da slavi najslavnijeg srpskog svetitelja".

image
VV inauguration
banner