Srbija i Balkan

Mandić dočekao Dodika: Raduje se Crna Gora u koju si došao

"Raduje se Crna Gora u koju si došao", rekao je predsednik parlamenta Crne Gore Andrija Mandić dočekujući predsednika Srpske Milorada Dodika
Mandić dočekao Dodika: Raduje se Crna Gora u koju si došao© ATA Images

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi u radnoj poseti Crnoj Gori, gde je nakon susreta sa predsednikom Skupštine te zemlje Andrijom Mandićem, posetio Saborni hram Hristovog Spasenja i grob blaženopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Dodika i Mandića su ispred Hrama dočekali paroh podgorički Predrag Šćepanović i đakon Vedran Grmuša, koji je poreklom iz Banjaluke.

Otac Predrag je ovu priliku iskoristio da zahvali Dodiku za pomoć koju je predsednik Srpske dao za izgradnju Hrama Hristovog vaskrsenja, kao i za to što je bio gost na dan kada je osveštan.

Dodik je rekao da je ovaj hram ispunjen ljubavlju.

"Imao sam priliku da pomognem u izgradnji i zato nisam propustio priliku da ga i posetim. Mislim da je ključno za identitet našeg naroda i naš opstanak ne samo u Crnoj Gori, već i u Srpskoj i Srbiji, jačina pravoslavne crkve. SPC čuva identitet kroz vekove", rekao je Dodik.

Kaže da je i u nemogućim okolnostima sačuvana naša bit, vera i krsna slava.

"To je ono što svaki Srbin, pogotovo verujući, mora da neguje. Istorija srpskog naroda na ovim prostorima je istorija SPC", kaže Dodik.

Nikola Pejović, starešina Hrama zahvalio se Dodiku na poseti, ističući da Hram i verujući narod pamte njegova sva dobročinstva.

"Poseta Dodika je bratska, jer poseta hramu nije dolazak u goste, već dolazak u dom", kaže Pejović.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik jutros je stigao je u Podgoricu, gde ga je dočekao predsednik Skupštine Andrija Mandić, sa kojim će održati sastanak u prostorijama Skupštine.

"Dobro došao, predsedniče Republike Srpske! Raduje se Crna Gora u koju si došao", rekao je Mandić.

Tokom Dodikove posete Parlamentu Crne Gore ispred Skupštine je grupica ljudi protestovala protiv njegovog dolaska.

Kako prenosi Srna, Dodik je prilikom ulaska u zgradu sa tri prsta pozdravio učesnike protesta koji su mu poručili da je "fašista".

Okupljeni su nosili transparente: Patriotski pokret otpora "Lovćenske straže 1990" - "Soko sivi a ne kukavica, Crnogorac a ne posrbica", "Putinovi poklisari nisu dobrodošli", "Za celovitu i nedeljivu BiH", "Dodik nije put u Evropu", "Srebrenica je genocid", da je večna BiH...

image