Srbija i Balkan

Sastali se Mandić i Stevandić: Ne odričemo se pripadnosti jednom narodu

Stevandić je razgovarao i sa predsednikom Kluba poslanika ZBCG Milanom Kneževićem
Sastali se Mandić i Stevandić: Ne odričemo se pripadnosti jednom narodu© Скупштина Црне Горе

U Podgorici su se sastali predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić i predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

U saopštenju koje je objavljeno nakon sastanka navodi se da je zaključeno da Republika Srpska i Crna Gora imaju iste zajedničke težnje za ulazak u Evropsku uniju i ekonomski razvoj.

"Imamo zajedničke politike koje su posvećene miru i stabilnosti, razvoju i pristupanju evropskim integracijama, ali, osim toga, ne odričemo se pripadnosti jednom narodu, kulturnom krugu i veri", istakao je Stevandić.

On je naglasio da su, uvažavajući sve specifičnosti Crne Gore, Srbi i Crnogorci najbliži narodi na planeti, niti je bilo bližih niti će biti.

"Uvažavamo razlike u Crnoj Gori i zadovoljni smo kako je predsednik parlamenta Andrija Mandić napravio dobar balans u cilju mirnije i bolje budućnosti. I mi u Republici Srpskoj uvažavamo sve narode", istakao je Stevandić.

Republika Srpska, kao i Crna Gora ima više konstitutivnih naroda čija su prava u potpunosti zaštićena, što je okvir za održavanje mira i ekonomskog razvoja.

Prilikom posete Mandiću, Stevandić je razgovarao i sa predsednikom Kluba poslanika ZBCG Milanom Kneževićem o nastavku dugogodišnje saradnje i bratskih odnosa na korist Republike Srpske i Crne Gore, saopšteno je iz Vlade Srpske.

image