Srbija i Balkan

Prvi sastanak ambasadora Rodića i Mandića: Izgradnja najboljih odnosa između dve bratske države

Ambasador je upoznao predsednika Mandića sa aktuelnom političkom situacijom u Republici Srbiji, izražavajući svoje uverenje da će se ubrzo nakon konstituisanja parlamenta u Srbiji oformiti i grupa prijateljstva između naša dva narodna doma
Prvi sastanak ambasadora Rodića i Mandića: Izgradnja najboljih odnosa između dve bratske države© Скупштина Црне Горе

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić primio je novoimenovanog ambasadora Srbije u Crnoj Gori Nebojšu Rodića sa kojim je razgovarao o daljoj saradnji dve zemlje.

"Naše dve države, koje su gotovo 100 godina bile u državnoj zajednici, trebaju da uspostavljaju modele saradnje koji će biti na korist i u interesu građana", navodi se u saopštenju iz Mandićevog kabineta.

Kako se dodaje, crnogorski predsednik Skupštine izrazio je jasnu nameru i važnost koju Crna Gora pridaje velikim infrastrukturnim projektima poput završetka auto-puta i rekonstrukcije pruge Beograd–Bar, kao i valorizacije punog potencijala Luke Bar kako za potrebe države Crne Gore, tako i za zemlje koje se naslanjaju na nju.

"Tokom sastanka Andrija Mandić je apostrofirao da je od velikog interesa za Crnu Goru da ima najbolje moguće odnose i saradnju sa Republikom Srbijom", dodaje se.

"Ambasador Rodić je izjavio da mu čini veliku čast da predstavlja Republiku Srbiju u Crnoj Gori. Ambasador je upoznao predsednika Mandića sa aktuelnom političkom situacijom u Republici Srbiji, izražavajući svoje uverenje da će se ubrzo nakon konstituisanja parlamenta u Srbiji oformiti i grupa prijateljstva između naša dva narodna doma. Rodić je Mandića upoznao i sa projektom EKSPO 2027, posebno naglašavajući da će od istog korste imati celi region, te da je to velika šansa za našu zemlju kada je u pitanju oblast turizma", piše u saopštenju.

"Na samom kraju, ambasador Rodić se zahvalio predsedniku Skupštine na izdvojenom vremenu, apostrofirajući da je spreman da predano radi na izgradnji najboljih mogućih odnosa između naše dve bratske države i izražavajući svoje uverenje da će biti učesnik brojnih dobrih i lepih stvari", zaključuje se u saopštenju.

image