Srbija i Balkan

Knežević: Borelj rekao Milatoviću da bi CG trebalo da se ugleda na Ukrajinu

Predsednik DNP-a Milan Knežević je uputio apel ministru odbrane Draganu Krapoviću da malo "smanji doživljaj", jer je, kako je rekao, "imao poslednjih dana ove neke ratnohuškačke i antiruske izjave"
Knežević: Borelj rekao Milatoviću da bi CG trebalo da se ugleda na Ukrajinu© R.R./ATAImages

Predsednik DNP-a Milan Knežević je izjavio da bi Crna Gora mogla biti legitimna meta Rusije u slučaju eskalacije rata u Ukrajini, a ministru odbrane Draganu Krapoviću poručuje da "smanji doživljaj".

On je na TV Prva rekao da ne bi bio srećan da dođe do tog geopolitičkog sukoba.

"Ja ću se zalagati da naši vojnici ne idu ni na kakav front koji bi rezultirao njihovom smrću ili stvaranjem Crne Gore kao neke geopolitičke mete Rusije ili bilo koga drugoga", rekao je Knežević.

On je dodao da su Krapovićeve izjave "ratnohušačke i antiruske".

"Apelujem i na našeg ministra odbrane, jer je imao poslednjih dana ove neke ratnohuškačke i antiruske izjave, da malo smanji doživljaj. Jer s tim našim vojnicima, kažem vam, ne možemo da idemo ni u lov na zečeve", poručio je predsednik DNP.

Borelj rekao Milatoviću da se ugledamo na Ukrajinu

Knežević izjavio je da se niko ne usuđuje da osudi ono što se dešava u Palestini.

"Tamo kao da se ništa ne dešava, a svakodnevno ginu deca i niko ne sme to da osudi, a od nas svakodnevno očekuju, ako ne da ubijemo Putina, onda bar da osudimo `agresiju` na Ukrajinu", rekao je Knežević, prenose "Novosti".

On je dodao da mu je žao zbog svega što se dešava u Ukrajini.

"Očigledno je da zapadne zemlje ne dozvoljavaju Zelenskom da postigne mirovni sporazum",  kazao je Knežević za TV Prva.

Ističe da, ako na zapadu toliko vole Ukrajinu, neka je odmah prime u NATO.

Dodao je da je visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj rekao predsedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću da se Crna Gora ugleda na Ukrajinu.

"Ako mi treba da se ugledamo na Ukrajinu, onda bolje odmah neka neko baci tri atomske bombe tamo, da ne zateknem nikoga kad se vratim u Crnu Goru. Kako da se ugledamo na Ukrajinu koja se raspada zahvaljujući tome što su je gurnuli u sukob sa Rusijom?", u svom stilu je pitao Knežević.

image