Srbija i Balkan

Ukratko 10. mart: Vučić predložio da beogradski izbori budu 2. juna, Bajden skupio još 10 miliona

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da se papa Francisko u pozivu da se rat u Ukrajini okonča pregovorima nije obraćao Kijevu, već Zapadu koji, kako je navela, koristi Ukrajinu kao instrument za ostvarivanje svojih ambicija
Ukratko 10. mart: Vučić predložio da beogradski izbori budu 2. juna, Bajden skupio još 10 miliona© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ
  • Moj predlog je bio da beogradski izbori budu 2. juna, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti. On je izjavio i da će sutrašnja sednica parlamenta biti odložena za sedam dana da bi se tada do kraja konstituisala, a svi izbori će biti u zakonskom i ustavnom roku i neće biti leks specijalisa.
  • U Skupštini Srbije formirano je 16 poslaničkih grupa, a najveću grupu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" koja broji 113 poslanika, ponovo će predvoditi narodni poslanik Milenko Jovanov. Na mestu zamenice šefa poslaničke grupe SNS biće Marina Raguš, pokazuju podaci objavljeni na sajtu Narodne skupštine Srbije.
  • Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da se papa Francisko u pozivu da se rat u Ukrajini okonča pregovorima nije obraćao Kijevu, već Zapadu koji, kako je navela, koristi Ukrajinu kao instrument za ostvarivanje svojih ambicija.

  • Srpski pokret Dveri saopštio je da daje podršku dokumentu pod nazivom "Dogovor za slobodne i poštene izbore", koji je inicirao Proglas, a koji su potpisale stranke sa liste "Srbija protiv nasilja" i koalicija NADA.
  • Raste pretnja od globalnog širenja bolesti "iks", koja će biti 20 puta smrtonosnija od virusa korona, ali se pandemija i dalje može izbeći, izjavio je šef Državne uprave za kontrolu i prevenciju bolesti Kine Vang Hešeng, pozivajući se na kineske epidemiologe.

  • Štab kampanje za reizbor američkog predsednika Džozefa Bajdena saopštio je da je prikupljeno 10 miliona dolara za 24 sata nakon što je Bajden održao govor u Kongresu u kojem je optužio bivšeg predsednika i najverovatnije republikanskog kandidata za predsednika Donalda Trampa da predstavlja pretnju za demokratiju. Bajden je optužio Trampa i da podržava ruskog predsednika Vladimira Putina.
image