Srbija i Balkan

Nelegalna vojska tzv. Kosova sa delegacijom albanskih oružanih snaga: "Za dobrobit mira u regionu"

Tokom sastanka u prostorijama tzv. Komande Kopnene vojske KBS-a razgovarano je i o mogućnostima saradnje sa fokusom na zajedničku obuku i vežbe prištinskih oružanih snaga koje po Rezoluciji 1244 ne bi trebalo da postoje
Nelegalna vojska tzv. Kosova sa delegacijom albanskih oružanih snaga: "Za dobrobit mira u regionu"Getty © Yuri_Arcurs

Komandant komande tzv. kopnene vojske KBS-a, brigadni general Hisen Drešaj razgovarao je danas sa delegacijom Oružanih snaga Albanije koju je predvodio komandant Kopnene vojske, general-major Iljir Džebežija.

Kako je saopšteno iz KBS-a, general Drešaj je upoznao generala Džebežiju sa dostignućima i izazovima tzv. Kopnene vojske, kao i povećanjem borbenih kapaciteta.

Tokom sastanka u prostorijama tzv. Komande Kopnene vojske KBS-a, razgovarano je i o mogućnostima saradnje sa fokusom na zajedničku obuku i vežbe prištinskih oružanih snaga koje po Rezoluciji 1244 ne bi trebalo da postoje.

Generali su izrazili spremnost za saradnju u oblastima od zajedničkog interesa, na izgradnji kapaciteta i doprinosu za dobrobit samoproglašenog Kosova i Albanije i "opšteg interesa za dobrobit mira u regionu i šire."

image
VV inauguration
banner