Srbija i Balkan

Na krovu Ruskog doma zavijorila se zastava simbola srpskog otpora NATO agresiji (VIDEO)

Podizanjem ove zastave, koja će se vijoriti 78 dana, koliko je trajalo bombardovanje SR Jugoslavije, otvara se niz događaja posvećenih obeležavanju 25. godišnjice NATO agresije rekao je direktor Ruskog doma Jevgenij Baranov

Zastava sa "targetom", simbolom koji je 1999. postao obeležje herojskog otpora srpskog naroda NATO agresiji, jutros je podignuta na krovu Ruskog doma u Beogradu.

Prema rečima direktora Ruskog doma Jevgenija Baranova, podizanjem ove zastave koja će se vijoriti 78 dana, koliko je trajalo bombardovanje SR Jugoslavije, otvara se niz događaja posvećenih obeležavanju 25. godišnjice NATO agresije.

Zajedno sa Jevgenijem Baranovom u svečanom podizanju zastave učestvovali su rukovodilac ruske Federalne agencije "Rossotrudničestvo" Jevgenij Primakov, generalni direktor ruske državne informativne agencije TASS Andrej Kondrašov i poznati ruski politikolog i TV voditelj Fjodor Lukjanov.

Naime, Primakov je učestvovao na velikoj međunarodnoj konferenciji "Od agresije do novog pravednog poretka", koja se održala u Domu vojske, povodom 25. godišnjice NATO agresije.

U razgovoru sa RT Balkan , Primakov je rekao da je Rusija još 1999. godine shvatila da će se nekažnjivost NATO agresije na Jugoslaviju, i želja Alijanse da brani svoje prednosti i vlast kroz snagu, pre ili kasnije odraziti na bezbednost Rusije, a to je ono što sada vidimo u Ukrajini.

image