Srbija i Balkan

Gujon sa poslanicom Bundestaga: Nemačka nema mnogo objektivnosti o Srbiji i KiM

Arno Gujon je kazao da želja nemačke poslanice da sasluša srpske argumente, njena otvorenost i iskren pristup, ulivaju nadu da će na najbolji mogući način preneti ove poruke nemačkoj javnosti
Gujon sa poslanicom Bundestaga: Nemačka nema mnogo objektivnosti o Srbiji i KiM© https://www.dijaspora.gov.rs/

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon razgovarao je danas sa poslanicom nemačkog Bundestaga Žaklin Nastić o situaciji na Kosovu i Metohiji i predstavio joj poslednja dešavanja u južnoj srpskoj Pokrajini, kao i poziciju Srbije po tim pitanjima.

"Ustanovili smo da u političkom i medijskom diskursu u Nemačkoj nema mnogo objektivnosti o Srbiji i situaciji na Kosovu i Metohiji. Zato sam iskoristio priliku da predstavim poslednje događaje na KiM i u regionu kao i poziciju Srbije po tim pitanjima", istakao je Gujon nakon sastanka.

Gujon je dodao da želja nemačke poslanice da sasluša srpske argumente, njena otvorenost i iskren pristup, ulivaju nadu da će na najbolji mogući način preneti ove poruke nemačkoj javnosti.

"U vreme kad malo objektivnih vesti dopre do šire inostrane javnosti treba iskoristi svaku šansu da predstavimo naše stavove. To je odgovornost ali i obaveza svakog političkog aktera u Srbiji", zaključio je Gujon.

image