Srbija i Balkan

Četvrti dan potrage za Dankom: Kako napreduje istraga i šta se za sada zna

Otac nestale dvogodišnje devojčice Danke Ilić je prošao poligrafsko ispitivanje
Četvrti dan potrage za Dankom: Kako napreduje istraga i šta se za sada zna© FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/

Ni četvrti dan potrage za malom Dankom Ilić (2) nažalost nije doveo do ishoda kome se cela Srbija nada. 

U Banjskom Polju su raščišćavali teren, a bageri su se oko 17 časova povukli. U blizini kuće kod koje je nestala Danka sada se nalaze policija i nekoliko spasilaca koji pretražuju teren.

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, od ranih jutarnjih časova, detaljno su pretražili tunel, podzemne kanale i šahte ukupne dužine oko 4,5 kilometara, u rejonu Banjskog Polja do grada Bora i tom prilikom nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila, saopštio je MUP.

Otac prošao poligraf, uhapšen policajac iz Bora

Policija je danas sa nalozima obilazila kuće u neposrednoj blizini mesta na kojem je nestala mala Danka i nastavila sa raščišćavanjem terena u Banjskom Polju. 

Otac nestale dvogodišnje devojčice Danke Ilić je prošao poligrafsko ispitivanje.

Uhapšen je policajac iz policijske uprave Bor zbog odavanje informacija iz istrage nakon što je pao poligrafsko ispitivanje.

Dankina majka nije obavila poligrafsko testiranje, jer je, kako se navodi, u petom mesecu trudnoće, zbog čega se posebno ispituje.

Kako je ranije saopšteno iz policije, samo ispitivanje roditelja je deo procedure, kako bi se utvrdile sve okolnosti nestanka.

Podsećamo, policija je nakon dva puna dana traganja saopštila da obustavlja potragu u naselju Banjsko Polje kod Bora, jer sve ukazuje na to da se devojčica ne nalazi na tom području, površine 10 kvadratnih kilometara.

image