Srbija i Balkan

Peti dan potrage za Dankom: Majka i otac ponovo na saslušanju u policiji

U okviru potrage za nestalom devojčicom razmatra se pretraga Borskog jezera koje se nalazi u blizini
Peti dan potrage za Dankom: Majka i otac ponovo na saslušanju u policiji© TANJUG/ RADE PRELIĆ/

Peti da potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u Banjskom polju kod Bora, obeležilo je nadletanje helikoptera, iznad mesta gde je devojčica, prema navodima majke, poslednji put viđena. Majka nestale Danke, Ivana Ilić, došla je u policijsku stanicu u Boru gde je danas po peti put na informativnom razgovoru od nestanka ćerke u utorak popodne.

Kako prenosi reporterka "Blica" sa lica mesta, pre nje je stigao i njen suprug Miloš. Tužilaštvo je s obzirom na to da je majka Danke Ilić, poslednja imala kontakt sa devojčicom, naložilo detaljno veštačenje njenog telefona, a očekuje se da će biti vraćene sve njene obrisane poruke.

Policija je juče sa majkom dvogodišnje Danke Ilić, koja je nestala u petak u Banjskom Polju kod Bora, išla na mesto gde je devojčica nestala, da im pokaže svaki korak i detalj tog dana.

Urađena je rekonstrukcija njihovog kretanja, a policija sa majkom nestale devojčice proverava sve informacije i saznanja.

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su tunel, podzemne kanale i šahte u dužini od 4,5 kilometara, i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se devojčica tu nalazila.

Posle navedenih akcija na terenu, razmatra se i mogućnost pretrage Borskog jezera.

MUP nastavlja operativni rad. Policijske patrole i dalje obezbeđuju dvorište iz kojeg je devojčica nestala.

Otac nestale devojčice ispitan je ranije na poligrafu i prošao je poligrafsko testiranje, a majka devojčice ne može da bude ispitana na poligrafu jer je trudna.

Juče, četvrtog dana potrage, na terenu su bila i dva specijalistička tima za spasavanje, koji su detaljno pretražili teren oko kuće gde je poslednji put viđena dvogodišnja devojčica.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13.45 časova, a u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.
Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Povodom ovog slučaja, inače, juče su na području opštine Hadžići uhapšene tri osobe, za koje se sumnja da su putem TikToka objavile da su povezane s nestankom devojčice.

Takođe je uhapšen i policajac iz PU Bora zbog odavanja  zbog odavanja informacija iz istrage.

Ukoliko imate bilo kakve informacije, pozovite policiju na broj telefona 192.

image