Srbija i Balkan

Nastavak suđenja roditeljima ubice iz "Ribnikara": Vladimir Kecmanović odgovarao na pitanja oštećenih

Kecmanović je prethodno odbio da odgovara na pitanja punomoćnika oštećenih, suđenje se nastavlja sutra
Nastavak suđenja roditeljima ubice iz "Ribnikara": Vladimir Kecmanović odgovarao na pitanja oštećenih© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

U Višem sudu u Beogradu Vladimir Kecmanović, otac dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio 10 ljudi, u nastavku suđenja je odgovarao na pitanja oštećenih.

Branilac Kecmanovića Irina Borović prenela je novinarima ispred suda da je on odgovorio na sva pitanja koja su mu postavili oštećeni, a koje je sud dozvolio. Takođe, ocenila je da će se njegovo ispitivanje završiti sutra, kada će iznošenje odbrane započeti drugooptužena Miljana Kecmanović.

Kecmanović je prethodno odbio da odgovara na pitanja punomoćnika oštećenih.

Marko Janković, jedan od punomoćnika oštećenih, novinarima je preneo da još nije poznato da li će Miljana Kecmanović odgovarati na pitanja punomoćnika oštećenih.

Suđenje se nastavlja sutra.

Kecmanović je prethodno izneo odbranu i odgovarao na pitanja suda i tužilaštva. On od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti.

Optužena Miljana Kecmanović je došla sa slobode u pratnji svojih advokata, dok je njen suprug u pritvoru od 3. maja prošle godine i biće priveden iz Okružnog zatvora.

U sudnici Višeg suda u Beogradu prisutni su bili i roditelji ubijene dece, jer je Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo od ispitivanja roditelja ubijene dece, kako bi im omogućilo da budu prisutni na suđenju kada optuženi budu iznosili odbranu i kako bi mogli da postavljaju pitanja.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K. K. učio da puca.

Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

image