Srbija i Balkan

Šmit stiže u Beograd: Tvrdi da će se sastati sa Vučićem

Iz Beograda i dalje nema potvrde da će doći do sastanka
Šmit stiže u Beograd: Tvrdi da će se sastati sa Vučićemwww.globallookpress.com © Soeren Stache

Kristijan Šmit, koji se predstavlja kao visoki predstavnik, najavio je da će danas doputovati u Beograd kako bi se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na pitanje šta će reći Vučiću ako ga pita u čemu Dodik krši Dejtonski sporazum, Šmit odgovara da ne zna šta će ga pitati predsednik Srbije.

"Ako bude pritužbi oko toga gde se krši Dejton, definitivno znači da država ima pravo odlučiti šta je državna imovina, a ne samo da polaže pravo na državnu imovinu. Radi se o saradnji, a celi Dejton je saradnja", kazao je Šmit za sarajevsku redakciju N1.

Kako je rekao, smatra da Srbija ima važnu ulogu kao susedna zemlja Bosni i Hercegovini.

"Mislim da je dobro razmisliti o svemu i razgovarati o svemu što je na sceni. Ponekad čujem razne stvari iz Banjaluke, dugačke govore, da je Šmit nametnuo zakon, da će ponovo nametnuti zakon o državnoj imovini. Ja ću pomoći da se dođe do rešenja državne imovine. Ako to ne rešimo, nećemo imati investicije u BiH. Želim da ljudi ostaju u BiH i traže posao ovde. Državna imovina ne treba nikome da uliva strah da ću ja uzeti nešto od bilo koga, ne, radi se o tome da treba imovinu dati onima koji imaju priliku da menjaju stvari u zemlju", kazao je Šmit.

image