Srbija i Balkan

Oglasio se srpski MUP: Dobili smo informacije od bečke policije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju intenzivan rad na pronalasku male Danke Ilić
Oglasio se srpski MUP: Dobili smo informacije od bečke policije© TANJUG/ MUP/bs

Ministarstvo unutrašnjih poslova obavešteno je od strane bečke policije da na
snimku koji je proveravan u sklopu potrage za nestalom devojčicom, nije
dvogodišnja Danka Ilić, koja je nestala 26. marta u Banjskom Polju, saopštio je MUP.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju intenzivan rad na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih okolnosti i činjenica u vezi sa nestankom deteta.

Kako se dodaje, policijski službenici iz više organizacionih jedinica MUP-a su na terenu i ispituju i proveravaju sve informacije i saznanja u vezi sa nestankom Danke.

Podsetimo, austrijska policija saopštila je jutros da je isključena bilo kakva povezanost Rumunki sa snimka sa nestalom Dankom Ilić.

"Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale devojčice iz Bora može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti", saopštila je austrijska policija.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora, a u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu poternicu.

image