Srbija i Balkan

Oglasila se bečka policija: Da li je na snimku nestala Danka Ilić?

Policija je saopštila da je u stalnom kontaktu sa srpskim vlastima
Oglasila se bečka policija: Da li je na snimku nestala Danka Ilić?© FOTO TANJUG/ TANJUG VIDEO

Bečka policija saopštila je danas da je u toku istraga koja bi trebalo da rasvetli da li je devojčica, koja je u subotu uveče viđena na tramvajskoj stanici u Beču zaista nestala Danka Ilić iz Bora.

Na pitanje kako napreduje istraga predstavnici policije su za Tanjug saopštili da su u stalnom kontaktu sa srpskim vlastima.

"Srpski državljanin koji živi u Beču video je, prema sopstvenim izjavama, dvogodišnju devojčicu nestalu u Srbiji na tramvajskoj stanici u centru Beča 30. marta 2024. oko 20 časova. Sa detetom su bile dve žene. Kontaktirao je srpske vlasti i bečku policiju. Svedok je ispitan i obezbeđen je snimak koji je čovek napravio o svom zapažanju. Tačne okolnosti, posebno da li se zaista radi o nestaloj devojčici, predmet su istrage koja je u toku", navela je je policija.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora, a u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu poternicu.

image