Srbija i Balkan

Oglasila se majka nestale Danke: Samo da bude što pre pronađena

Čekamo da se sve ovo završi, nadamo se najboljem, istakla je Ivana Ilić
Oglasila se majka nestale Danke: Samo da bude što pre pronađena© Tanjug/AP

Potraga za Dankom Ilić (2), koja je nestala pre tačno sedam dana u Banjskom polju u Boru, i dalje traje.

Policija neprestano češlja svaki pedalj mesta na kome je devojčica poslednji put viđena, a jedan segment istrage usmeren je i na snimak koji je srpski državljanin usnimio u Beču, a na kome je navodno nestalo dete.

Majka nestale devojčice, Ivana Ilić prvi put od kada je Danka nestala otkriva da li je pogledala snimak na kome je navodno devojčica, ali i koliko je bole medijska nagađanja da iza svega stoji upravo ona.

Ona navodi da su suprug i ona zajedno i da se bore svaki dan da im se dete što pre vrati kući.

"Držimo se koliko možemo, samo da Danka bude što pre pronađe. Čekamo da se sve ovo završi, nadamo se najboljem, a onda ćemo se suprug i ja oglasiti javno, i odgovoriti na sve uvrede, prozivke, nebuloze. Zato se mi ne oglašavamo. Bole me sve te spekulacije, bacanje krivice na mene i supruga", navodi Ivana, prenose "Novosti".

Na pitanje da li je istinita informacija da je pretraživala granične prelaze sa Rumunijom, ali i koliko može da krivično odgovara, ona je odgovorila:

"Telefon je bio na veštačenju, samo ću to reći. Da je tako, ja ne bih bila majka koja traži svoje dete, moj status bi bio drugačiji. Samo da se Danka vrati živa i zdrava, a onda ćemo o svemu progovoriti."

Što se tiče snimka iz Beča, na kome je navodno njeno dete, Ivana kaže da ga je pogledala.

"Snimak sam pogledala, ali zbog toka istrage ne smem da komentarišem. Policiji svaka čast, ljudi ne spavaju, danonoćno traže. Nadam se da ćemo što pre zagrliti naše dete", navodi majka nestale Danke.

Na pitanje da li se nada da je njeno dete dobro, ona kaže da u drugo neće ni da veruje.

"Ne želim na drugu opciju ni da pomislim", zaključuje Ivana.

Veliki broj pripadnika policije ovog jutra je u Banjskom polju gde ide od vrata do vrata i uzima izjave od meštana u istrazi nestanka Danke Ilić (2).

image