Srbija i Balkan

Ambasador "Kosova" u Briselu slavi 75 godina NATO-a: Večno zahvalni za bombardovanje Srbije

'Republika Kosovo' i njen narod su večno zahvalni NATO-u za njegovu istorijsku intervenciju, humanost u teškim vremenima, za vrednosti slobode, mira i bezbednosti, kao i za sve državotvorne procese naše zemlje, poručio predstavnik Prištine zaboravljajući na sve civilne žrtve među kojima su i njegovi sunarodnici
Ambasador "Kosova" u Briselu slavi 75 godina NATO-a: Večno zahvalni za bombardovanje Srbije© Yannis Kontos/Sygma via Getty Images

Ambasador tzv. Kosova u Briselu zadužen za odnose sa NATO Astrit Zemaj, izjavio je povodom 75 godina od nastanka ove Alijanse da su "Kosovo" i njegov narod večno zahvalni NATO-u na bombardovanju Jugoslavije 1999. godine očigledno zaboravljajući na sve civilne žrtve (među kojima su i Albanci) koje su izgubile život tokom 78 dana agresije.

"'Republika Kosovo' i njen narod su večno zahvalni NATO-u za njegovu istorijsku intervenciju, humanost u teškim vremenima, za vrednosti slobode, mira i bezbednosti, kao i za sve državotvorne procese naše zemlje. Čvrsto verujemo i posvećeni smo da zajedno sa saveznicima i partnerima idemo napred kako bi se jednog dana u ovom okrugu zavijorila zastava Republike Kosovo", naveo je Zemaj na svom Fejsbuk profilu.

"Prvi put nakon 50 godina od svog osnivanja, nakon neuspeha svih diplomatskih napora i niza rezolucija UN, NATO je intervenisao vazdušnim napadima 78 uzastopnih dana na bivšu Jugoslaviju, kako bi zaustavio tekući genocid i etničko čišćenje koje se dešavalo narodu 'Kosova'", napisao je predstavnik Prištine.

image