Srbija i Balkan

Bivša šefica prištinske diplomatije sa Budanovim: Nadamo se još čvršćem prijateljstvu

Šef ukrajinske obaveštajne službe čestitao je tzv. Kosovu što se kontinuirano suočava sa "Putinovim destruktivnim namerama na Balkanu"
Bivša šefica prištinske diplomatije sa Budanovim: Nadamo se još čvršćem prijateljstvu© © Kaniuka Ruslan

Bivša ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Meljiza Haradinaj-Stubla sastala se sa šefom ukrajinske obaveštajne službe Kirilom Budanovim u Kijevu, a tokom sastanka izrazila je podršku tzv. Kosova "ukrajinskoj borbi za slobodu" i nadu u još čvršće prijateljske veze sa Ukrajinom.

Haradinaj-Stubla je na Fejsbuku navela da joj susret sa generalom Budanovim predstavlja veliku čast.

"Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe, Putinov najtraženiji neprijatelj i okosnica odbrane Ukrajine – Budanov je svojim kolosalnim rukovodstvom ostvario mnoge uspešne operacije protiv Rusije", napisala je Haradinaj-Stubla.

Ona je, kako je dodala, izrazila "srdačnu podršku ukrajinskoj borbi za slobodu i velike nade 'Kosova' u još čvršće prijateljske veze sa Ukrajinom i njenim narodom".

Dodala je da je Budanov čestitao tzv. Kosovu što se kontinuirano suočava sa "Putinovim destruktivnim namerama na Balkanu".

"General Budanov je zahvalio 'Kosovu' na solidarnosti i vojnoj podršci koju pruža Ukrajini", dodala je Haradinaj-Stubla.

image