Srbija i Balkan

I dalje veoma toplo vreme za april: Evo kada stiže osveženje

Jutarnja temperatura od 7 do 18 stepeni, a najviša dnevna od 23 do 30 stepeni
I dalje veoma toplo vreme za april: Evo kada stiže osveženje© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

U zapadnom Sredozemlju razvija se ciklon i šalje oblake na Balkan, ali to ne znači da će stići i osveženje. Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) kažu da će oblačnost stići i do zapadne polovine Srbije, ali bez padavina. Do tih predela stiže malo svežiji vazduh, dok će na istoku i jugu i u sredu biti veoma toplo za april. Jutarnja temperatura od 7 do 18 stepeni, a najviša dnevna od 23 do 30. U Beogradu sunčano i toplo sa temperaturom do 28 stepeni.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje nas pretežno sunčano i toplo vreme uz slab i umeren jugoistočni vetar na jugu Banata koji će pre podne biti povremeno i jak.

U Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji umereno oblačno, uz slab i umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura od 7 °S na jugoistoku do 18 °S na jugu Banata, a najviša dnevna od 23 na severozapadu i zapadu do 30 °S na jugu i jugoistoku Srbije. 

Do sredine aprila se očekuje pretežno sunčano i toplo vreme, a samo se u petak, 12. aprila, uz lokalni razvoj oblačnosti, ponegde u brdsko-planinskim predelima očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak.

image