Srbija i Balkan

Vučić: Niko se nikad nije izvinio za laži o Srbiji iznete u medijima

Predsednik Srbije je naveo kao primer najnoviji tekst britanskog "Telegrafa" u kojem se tvrdi da se on navodno priprema za invaziju
Vučić: Niko se nikad nije izvinio za laži o Srbiji iznete u medijima© Sarah Meyssonnier/Pool via Tanjug/AP

Protiv Srbije je u poslednjih 25 meseci napisano više od 10.000 tekstova sa lažnim informacijama a da se niko nikada nije izvinio za iznete laži, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na tekst britanskom "Telegrafa" u kome je optužen da priprema "invaziju" na Kosovo i Metohiju, te da je dokaz da to Kurtijeva tvrdnja da "Srbija gradi baze u obliku potkovice".

Vučić je naglasio da se niko neće izviniti ni za laži iznete u tom tekstu.

"Ovu laž koliko sutra, prekriće nova i tako unedogled. Nemoguće je ovakve gluposti i besmislice više puta dnevno demantovati. Zato, građani Srbije, da radimo, da se borimo i da volimo našu Srbiju više od svega. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom nalogu na Instagramu.

Predsednik je objavio printskrin članka "Telegrafa" objavljenog u zagrebačkom "Jutarnjem listu" pod naslovom "Grade se baze u obliku potkovice! Putin dao blagoslov, Vučić se priprema za invaziju!".

U tekstu "Telegrafa" opisuje se atmosfera sa navodno "jedne od najnestabilnijih granica na evropskom kontinentu". Tačnije, reč je o administrativnom prelazu iz centralnog dela Srbije u južnu srpsku pokrajinu.

Medij se poziva na razgovore sa pripadnicima prištinskih snaga, gde oni navode da pretražuju "ilegalne puteve" koji vode u centralnu Srbiju te tvrde da su identifikovali 65 takvih puteva i blokirali ih.

Tvrdi se i da "nemire podstiče Kremlj", te da su prištinske vlasti, navodno pronašle skladište oružja, kao i pet raketnih bacača koji su dokaz "razmera planiranog napada".

U to se zaklinje i Aljbin Kurti, koji tvrdi da je Srbija izgradila  operativne baze oko "granice" u obliku potkovice da bi "odbranila Beograd i napala Kosovo". 

"Prijateljstvo gospodina Vučića sa Vladimirom Putinom je dobro poznato, a Kurti veruje da je u interesu ruskog lidera da Srbija izvrši invaziju na Kosovo, jer bi to odvratilo pažnju od njegovog rata u Ukrajini", navodi se u pamfletu koji je objavio "Telegraf".

image
VV inauguration
banner