Magazin

Vučić: Luj Viton dolazi u Srbiju, kada on dođe, onda "svi veliki dolaze"

Renomirana modna kuća "Luj Viton" dolazi u naš glavni grad, a ovu informaciju je potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić: Luj Viton dolazi u Srbiju,  kada on dođe, onda "svi veliki dolaze"© Christian Wiediger/unsplash

Francuska luksuzna modna kuća "Luj Viton", prvenstveno poznata po skupocenim kožnim torbama i kožnoj galanteriji će u narednom periodu otvoriti svoje predstavništvo u Beogradu:

"Mi se nadamo da će 2026. konačno i Luj Viton da dođe u Srbiju u Beograd na vodi. Toliko smo se borili za to. Luj Viton je 'flegšip' i kada on dođe, onda svi veliki dolaze", rekao je Vučić u Parizu posle poslovnog Saveta Francuska - Srbija, na kome se sastao sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika - MEDEF International.

Ocenio je da će to za Srbiju biti izuzetno značajno i kada je u pitanju ekonomija, ali i turizam.

"Tako da verujem da ćemo imati "Luja Vitona" za dve godine u našem glavnom gradu. I da će to biti još jedna injekcija. Posle svega što radimo, a direktno pred Ekspo, koja će i na tom simboličkom nivou značiti mnogo za našu zemlju", rekao je Vučić.

Sinonim za luksuz

"Luj Viton" sa prepoznatljivim monogramom LV, se smatra među najvrednijim modnim brendovima.

Veoma je popularan među svetskim zvezdama, te možda ne iznenađuje što je jedan od najčešće falsifikovanih brendova u modnom svetu i to zbog svog imidža statusnog simbola. Kuća je osnovana u 19. veku i napravila je revoluciju u dizajnu kofera za parobrod kreirajući ravne kofere koje su mogle da budu naslagani jedni na drugu (ranije su imale zaobljene vrhove, te slaganje nije bilo moguće). Takođe, još tada su korišćena specijalna platna koja su garantovala da su proizvodi vodootporni.

Sigurno da osnivač Viton nije mogao ni da zamisli da će vek i po kasnije njegovo ime ne samo ostati sinonim za luksuz, već i da će biti uticajna sila u globalnoj modi - šest uzastopnih godina od 2006 do 2012. proglašen je za najvredniji luksuzni brend na svetu.

U reklamnim kapanjama, kompanija često angažuje zvezde, a u ulozi modela su se našli Anđelina Žoli, Madona, Dženifer Lopez, Kit Ričards, Žizel Bindšen, Dejvid Boui, Katarin Denev.

Svoje mesto ima i na sportskim manifestacijama

Ne samo u modnom svetu, Luj Vitin se ističe i na sportskim događajima. Tačnije, luksuzni koferi i kovčezi se koriste kako bi se u njima odložile medalje, pehari. Tako, u susret Olimpijskim igara koje će se održati u Parizu ovog leta, ova modna kuća dizajnirala je kutije za čuvanje medalje i baklji koje su specijalno napravljene za najprestižniju sportsku manifestaciju.

Takođe, i popularna "boginja" odnosno pehar namenjen za najbolju fudbalsku  reprezentaciju na svetu prenosio se u koferu Luja Vitona.

U duhu fudbala, podsetićemo se čuvene fotografije Lionela Mesija i Kristijana Ronalda koja je "srušila" internet. Naime, uoči Svetskog prvenstva u fudbalu održanog u Kataru pre dve godine, objavljena je slika dva najveće fudbalska rivala kako igraju šah ali na koferima sa prepoznatljivim logom. 

image