Srbija i Balkan

Knežević: Đurđevdanski sabor jedini odgovor na pokušaje genocidizacije srpskog naroda

Malo nas ima da ne budemo tamo, a biće nas mnogo kad se tamo sretnemo, poručio je Knežević, koji je i predsednik Demokratske narodne partije
Knežević: Đurđevdanski sabor jedini odgovor na pokušaje genocidizacije srpskog naroda© R.R./ATAImages

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević poručio je da je najavljeni Đurđevdanski sabor jedini odgovor na pokušaje genocidizacije srpskog naroda.

"Jedini odgovor na pokušaje genocidizacije srpskog naroda, otimanje Kosmeta, čipovanja naše istorije, gubljenje identiteta, jeste Đurđevdanski sabor", napisao je Knežević na društvenoj mreži Iks.

"Malo nas ima da ne budemo tamo, a biće nas mnogo kad se tamo sretnemo", naveo je Knežević, koji je i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske najavljen je za 5. i 6. maj u Beogradu.

Prioritet dvojno državljanstvo

Nedavno, poslanik Knežević je, govoreći u Skupštini, upitao premijera Milojka Spajića da li je u planu potpisivanje međunarodnog sporazuma o dvojnom državljanstvu sa Republikom Srbijom.

Kako kaže da u Beogradu živi najmanje milion Crnogoraca, poreklom, i zato smatra da je neophodno da je jedan od ključnih prioriteta rada Vlade rešavanje ovog sporazuma o državljanstvu.

"Ja ne znam kako je Beograd uopšte i pripao Srbiji, a ne Crnoj Gori. Beograd u kome danas držimo pozicije na Vračaru i Novom Beogradu a počinjemo da se pozicioniramo i u Beogradu na vodi da poput Josipe Lisac gledamo kako Beograd ljubi Dunav ili Sava. Beograd u kome smo većina u 'Grafičaru', 'Tri šešira' u kom redovno vidite beogradsku omladinu kako na ramenima nose Abazovića i skandiraju mu `Dritane, Srbine`", kazao je Knežević.

Dodaje da je donešen retrogradni Ustav Mila Đukanovića i Ranka Krivokapića koji je od Crne Gore napravio represivnu državu.

"Posebno za ljude koji su poreklom iz Crne Gore, koji su za vreme referenduma imali državljanstvo a ne pravo glasa. Imamo li mi mogućnosti da naši prijatelji i rođaci iz Srbije, koji su poreklom iz Crne Gore, moraju da se prijavljuju u MUP-u, a ovde su grobovi njihovih najbližih. Zašto to ne bi uradili i sa drugim državama? Obratio mi se svakako veliki broj naših zemljaka koji žele da imaju crnogorsko državljanstvo i život u Crnoj Gori", kazao je Knežević.

image