Srbija i Balkan

Čović glasao u Mostaru, podržao Plenkovića

Lider HDZ-a u BiH Dragan Čović je nakon glasanja novinarima rekao da lično očekuje nastavak politike koju predvodi aktuelni premijer Andrej Plenković
Čović glasao u Mostaru, podržao Plenkovića© M. M./ATAImages

U Mostaru su jutros otvorena biračka mesta na kojima će na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj glasati hrvatska dijaspora u BiH, a među prvima je bio lider HDZ u BiH Dragan Čović.

Čović je nakon glasanja novinarima rekao da lično očekuje nastavak politike koju predvodi aktuelni premijer Andrej Plenković.

"S radošću sam glasao. Zna se kako i veselim se da se nastavi kontinuitet vlade gospodina Plenkovića, koji je osam godina napravio izuzetan iskorak i dao šansu hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini, pa i celoj BiH i njenom evropskom putu, kao i njenoj unutrašnjoj stabilnosti", rekao je Čović.

S obzirom na to da, kako je rekao, imamo vreme potpunih iskušenja u svakom smislu reči, "želimo da izbori prođu u BiH na primeren način i mislim da će danas biti dobar dan i da ljudi imaju motiv i da dođu".

"Siguran sam da će HDZ, članovi i simpatizeri, prepoznati ono što je Plenković radio", rekao je Čović, prenele su agencije. Parlamentarni izbori u Hrvatskoj održavaju se sutra, a od ponoći je na snazi izborna tišina.

image