Srbija i Balkan

Ukratko 24. april: Bajden odobrio pomoć SAD Ukrajini; Vučić nastavio sastanke u Njujorku

Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da svi nalogodavci terorističkog napada u "Krokusu" moraju biti identifikovani i kažnjeni; Francuska je zatražila od Evropske unije da uvede nove sankcije Moskvi kako bi se zaustavile navodne ruske operacije "širenja dezinformacija i mešanja u izbore širom sveta"
Ukratko 24. april: Bajden odobrio pomoć SAD Ukrajini; Vučić nastavio sastanke u Njujorku© TANJUG
  • Predsednik Aleksandar Vučić je danas nastavio sastanke u Njujorku. On je pozicije Srbije u vezi nacrta rezolucije "Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici" predstavio državama članicama UN. Vučić je poručio da smo u UN uradili veliki posao za našu zemlju i da smo se borili za naš narod.
  • Predsednik SAD Džozef Bajden potpisao je danas zakon o paketu pomoći stranim saveznicima, kojim se pruža ključna vojna pomoć Ukrajini, uklanjajući poslednju pravnu prepreku za obnavljanje američkih isporuka oružja Kijevu.
  • Ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov je, komentarišući nove američke vojne isporuke Ukrajini, rekao da će svu opremu i naoružanje uništiti ruska vojska.
  • Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da svi nalogodavci terorističkog napada u "Krokusu" moraju biti identifikovani i kažnjeni. Generalni tužilac Ruske Federacije Igor Krasnov je ukazao da je u Rusiji tokom 2023. godine povećan broj terorističkih napada za skoro 3,5 puta, a da su većinu njih počinili pripadnici ukrajinskih radikalnih organizacija i njihove pristalice.
image
VV inauguration
banner