Srbija i Balkan

Budući potpredsednik Vlade Srbije premijeru Crne Gore: Budućnost bivših Srba je Velika Albanija

Velikaši grdne kukavice, postadoše roda izdajice, poručio je Vulin
Budući potpredsednik Vlade Srbije premijeru Crne Gore: Budućnost bivših Srba je Velika Albanija© Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic, File

Bivši direktor BIA i budući potpredsednik nove vlade Srbije Aleksandar Vulin oglasio se povodom najave iz Podgorice da će Crna Gora glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.

"Ako Spajić zaista podrži rezoluciju o Srebrenici, treba da podrži i deklaraciju Prizrenske lige. Kome su Srbi genocidan narod, njemu su ideje Prizrenske lige Evropska povelja. Sused Srbije koga nije briga šta Srbija misli o njegovoj politici, dočekaće da brine šta o njemu misli Tirana", naveo je Vulin u saopštenju.

"Budućnost bivših Srba je Velika Albanija. Ili da kažem na tečnom crnogorskom jeziku: 'Velikaši grdne kukavice, postadoše roda izdajice'",  poručio je Vulin reagujući na izjavu premijera Crne Gore Milojka Spajića da će Crna Gora podržati rezoluciju o Srebrenici.

Nemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO Milan Nič izjavio sinoć da je tokom razgovora u Berlinu premijera Crne Gore Milojka Spajića pitao, između ostalog, o stavu njegove vlade o predloženoj rezoluciji o Srebrenici, a da je Spajić odgovorio da će Crna Gora podržati rezoluciju, ali je neće kosponzorisati.

image