Srbija i Balkan

Ministri u Vladi Srbije i predsednica Narodne skupštine čestitali Vaskrs

Vaskrs nas i ove godine hrabri da istrajemo u našem pravednom putu za dobrobit našeg naroda i svih sa kojima živimo u zajednici, poručio je ministar unutrašnjih poslova i dodao da blagoslov velikog praznika naročito dođe do naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji
Ministri u Vladi Srbije i predsednica Narodne skupštine čestitali Vaskrs© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić čestitala je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, vernicima i svim građanima Srbije koji ovaj hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru.

Navela je da svim vernicima sutrašnji praznik čestita u ime Narodne skupštine i u lično ime.

"Neka ovaj praznik, koji slavi pobedu života i praštanja, bude povod da se podsetimo najvažnijih vrednosti zajedništva, međusobnog razumevanja i sloge. Želim vam da udruženim snagama i tolerancijom prevaziđemo svako iskušenje koji nam stoji na putu. Hristos Vaskrese", navodi se u čestitki predsednice Narodne skupštine.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je takođe čestitku.

Naglasio je da dan Hristovog vaskrsenja slavimo kao dan koji nas podseća da dobro uvek pobeđuje zlo, da život uvek pobeđuje smrt.

"Slavimo poruku najvećeg hrišćanskog praznika kao putokaz za dolazak do mira i ljubavi u nama samima, a naročito prema bližnjima. Vaskrs nas i ove godine hrabri da istrajemo u našem pravednom putu za dobrobit našeg naroda i svih sa kojima živimo u zajednici utemeljenoj na vrednostima slobode, mira i napretka", naveo je ministar i naglasio "neka blagoslov velikog praznika naročito dođe do naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji, kojima su mir i sloboda danas nasušno potrebni".

Ministarka pravde Maja Popović uputila je čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika.

"Srdačno vam čestitam najveći hrišćanski praznik Vaskrs. Neka radost večnog života bude nepresušno vrelo najvećih hrišćanski vrlina mira, ljubavi i tolerancije. Slaveći veliki praznik, želim da nam donese obilje duhovnog preobražaja, kako bi smelo i odlučno dali odgovor na sva pitanja koja savremeni svet postavlja pred nas. Želim da veliki praznik provedete u obilju duhovne radosti i Božijeg blagoslova'', navodi se u čestitki ministarka Popović.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić čestitao je Vaskrs svim pravoslavnim vernicima uz želju da ga proslave u miru i ljubavi sa svojim porodicama.

"Neka najveći hrišćanski praznik, koji slavi pobedu života nad smrću, svima donese mir, radost i nadu, a u sve domove unese slogu i solidarnost", naveo je Vesić.

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević Vaskrs je čestitao sunarodnicima u Srbiji, regionu i dijaspori sa željom da vaskršnje praznike provedu u zdravlju i radosti sa najbližima.

Milićević je podsetio da najveći hrišćanski praznik proslavljamo u vremenima teških iskušenja sa kojim se susreće naša zemlja i naš narod, a posebno naši sunarodnici na KiM i u Republici Srpskoj.

"Vaskrs, praznik pobede života i dobra nad smrću i zlom, jasno nas podseća da nema tih iskušenja i nevolja koje ne možemo da prevaziđemo ako smo jedinstveni i odlučni. Stoga je neophodno da svako od nas, u skladu sa svojim dužnostima i mogućnostima, radi na napretku naše zemlje i da svi složno podržimo politiku predsednika Srbije kako bismo obezbedili mir i bolji život za svu našu decu", poručio je Milićević u čestitki.

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov uputio je čestitku. Podsetio je da je prema istinama vere, vaskrsenje Isusa Hrista temelj hrišćanstva.

"A ako Hristos nije ustao, onda je prazna propoved naša, prazna je i vera naša. Na istini da je Hristos vaskrsao zasniva se i nada hrišćana 'jer, kao što u Adamu svi umiru, tako će i u Hristu svi oživeti'. To svim hrišćanskim vernicima jasno kazuje da činom Hristovog vaskrsenja smrt nema poslednju reč u ljudskim životima. Poslednju reč ima život – život onoga koji je bio mrtav, a vaskrsom je postao nanovo živ.Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse!", naveo je on.

image