Srbija i Balkan

Dan ukratko: Predložena nova ruska vlada; Haos na Evroviziji; Decenija nezavisnosti LNR i DNR

Premijer Rusije Mihail Mišustin predložio je novi sastav Vlade, a o imenovanju novih ministara će u narednih nedelju dana razmatrati ruska Državna duma
Dan ukratko: Predložena nova ruska vlada; Haos na Evroviziji; Decenija nezavisnosti LNR i DNRwww.globallookpress.com © Konstantin Kokoshkin
  • Premijer Rusije Mihail Mišustin predložio je novi sastav Vlade, a o imenovanju novih ministara će u narednih nedelju dana razmatrati ruska Državna duma.
  • Povodom Dana sećanja na nevino stradale žrtve ustaškog zločina genocida u koncentracionom logoru Jasenovac večeras je u  Kozarskoj Dubici upriličena memorijalna akademija "Tuga koja traje cijeli život" kojoj su prisustvovali zvaničnici Republike Srpske i Srbije.
  • Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije izjavio je da Crna Gora, da bi uvek bila otvorena za istinu, sačuvala svoje dostojanstvo i unutrašnju stabilnost, kao i da bi doprinela izmirenju i regionalnoj stabilnosti, ne treba da glasa za rezoluciju u Generalnoj skupštini UN o genocidu u Srebrenici.
  • Hrvatski predsednik Zoran Milanović poručio je da Bosna i Hercegovina mora da opstane kao država i da o njenoj sudbini odlučuju pripadnici sva tri naroda jer, kako je ocenio, kad god su rešenja dolazila spolja nije bilo dobro.
  • Evropa mora da bude spremna da obuzda Rusiju ako ode predaleko u sukobu u Ukrajini, izjavio je danas francuski predsednik Emanuel Makron.
image