Srbija i Balkan

U većem delu zemlje kiša i košava: U Banatu udari vetra i do 100 km na sat

Najniža temperatura kretaće se od 10 do 16 stepeni, a najviša dnevna biće od 17 stepeni na istoku, do 26 stepeni na zapadu
U većem delu zemlje kiša i košava: U Banatu udari vetra i do 100 km na sat© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda, sutra nas u Vojvodini, Pomoravlju i Podunavlju očekuje jaka i olujna košava sa najjačim udarima na jugu Banata.

Udari vetra dostizaće i do 100 km na sat, dok se u drugim delovima Srbije očekuje promenljivo oblačno i vetrovito vreme.

Slaba kiša moguća je u jutro i pre podne na jugozapadu, jugu i istoku, a na severu zemlje biće sunčanih intervala.

Posle podne se za Vojvodinu najavljuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, dok će u ostatku zemlje pljuskovi biti izolovana pojava.

Duvaće umeren vetar, a u košavskom području jak, olujni jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima orkanske jačine.

Krajem dana i u toku noći vetar će biti u slabljenju. Vetar će od sredine dana sa zapada i jugozapada početi da skreće ka jugu i jugozapadu.

Najniža temperatura kretaće se od 10 do 16 stepeni, a najviša dnevna biće od 17 stepeni na istoku, do 26 stepeni na zapadu.

U Beogradu se za sutra prognozira promenljivo oblačno i vetrovito vreme sa sunčanim intervalima, posle podne u pojedinim delovima grada mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, koji će imati i udare olujne jačine. Uveče i tokom noći biće u slabljenju.

Najniža temperatura iznosiće oko 14 stepeni, a najviša dnevna oko 23 stepena.

Prema biometeorološkoj prognozi za petak 17. maj, kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata moguće je blago smanjenje tegoba.

"Izvesna opreznost savetuje se osobama sa srčanim tegobama i psihičkim bolesnicima. Mogući su neraspoloženje i glavobolja", navodi se na sajtu RHMZ.

image