Svet

Kadirov zagrmeo: Svi koji ste umešani u spaljivanje Kurana gorećete u paklu

Sve što je u vezi sa NATO je čisto bezbožništvo, jer samo oni koji su opsednuti đavolom u stanju su da zadiru u svete vrednosti, a mi ćemo zato biti još jači, tvrđi, tvrdoglaviji i nemilosrdno ćemo tući poslušnike te satanističke koalicije u Ukrajini, poručio je lider Čečena
Kadirov zagrmeo: Svi koji ste umešani u spaljivanje Kurana gorećete u pakluNone © Принтскрин/Рамзан Кадиров Телеграм

Čečenski lider Ramzan Kadirov osudio je spaljivanje Kurana na protestu u Stokholmu, koji je organizovao švedski političar krajnje desnice Rasmus Paludan  i istakao da su ovim činom svi umešani osuđeni na večno prokletstvo.

"U Stokholmu, u Švedskoj, neki ološ, koji je i lider danske satanističke partije, zapalio je sveti Kuran ispred turske ambasade. Na taj način izrazio je protest zvaničnoj Ankari koja glasa protiv ulaska Švedske u NATO", napisao je Kadirov na Telegram kanalu.

On je dodao da su samo oni koji su opsednuti đavolom, najveći zlikovci, u stanju da zadiru u svete vrednosti, nazivajući to znakom protesta.

"Saopšteno je da je akcija dogovorena sa vlastima Stokholma, ali sam čvrsto uveren da je ovaj podli čin ne samo odobren, štaviše, pokrenut i plaćen od strane političkih snaga. U suprotnom, ovako očigledno prkosna provokacija nikada ne bi dobila odobrenje", rekao je.

"U svakom slučaju, svako će požnjeti upravo ono što je posejao, a svi koji su umešani u ovaj podli trik osuđeni su na večno prokletstvo. Oni će to jednog dana shvatiti, ali biće kasno. Gorećete u paklu, demoni", poručio je Kadirov.

Kako je Kadirov naveo, nije slučajna tvrdnja da je bukvalno ceo Severnoatlantski savez proizvod Satane, a da se oni u Ukrajini bore sa njegovim snagama.

"Sve što je u vezi sa NATO je čisto bezbožništvo. Ceo njegov tok je zasićen nevericom i širenjem kulta razvrata i zlih duhova. Zato ćemo biti još jači, još tvrđi, još tvrdoglaviji, još odlučniji i uporniji, nemilosrdno ćemo tući poslušnike NATO satanističke koalicije u Ukrajini", dodao je.

U svetlu ove prljave, podle i prkosne demonstracije, kako je rekao lider Čečena, evropljani ćute, upravo oni koji u svakom drugom slučaju, hrabro šuškaju po društvenim mrežama kada je Rusija u pitanju.

"Vole da se hrabro udaraju u grudi da bi udovoljili svojim domaćinima, ali svoju hrabrost i jezik duboko kriju kada je Evropa u pitanju. Jadnici shvataju da će ih izbaciti iz svojih domova ako otvore usta. Ali u isto vreme vole da pričaju o potrebi borbe za veru, za istinu, za svete vrednosti. Slušajte, mudžahedini, sada imate priliku da nađete svoj deo u džihadu", zaključio je Kadirov.

U Stokholmu su juče održani odvojeni protesti protiv Turske i nastojanja Švedske da postane punopravna članica NATO, a ispred turske ambasade, na jednom od protesta, političar krajnje desnice Rasmus Paludan spalio je Kuran.

Paludan je vođa danske krajnje desničarske političke partije Hard lajn, a on ima i švedsko državljanstvo, preneo je Rojters.

Paludan je u prošlosti održao niz demonstracija sa spaljivanjem islamske svete knjige.

image
VV inauguration
banner