Svet

Zaharova: Kuleba preti Zapadu? Nikako im se ne da da nađu dovoljno veliku budalu

Ukrajinski ministar zapretio je zapadnim saveznicima da će svi oni koji nisu pružili podršku Kijevu, odgovarati po završetku sukoba
Zaharova: Kuleba preti Zapadu? Nikako im se ne da da nađu dovoljno veliku budaluwww.globallookpress.com © Pavel Kashaev, Павел Кашаев/Global Look Press

Zemlje koje su počinile nasilje nad Ukrajinom, odnosno koje su se loše ponele i nisu pružile podršku, odgovaraće za to po završetku sukoba, poručio je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba.

Kuleba je, u intervjuu za Bi-Bi-Si, optužio zapadne saveznike da im ne šalju dovoljno brzo vojnu pomoć jer nisu spremni za sukob istih razmera kao što je bio Prvi svetski rat.

Šef diplomatije je objasnio i da je njegov cilj kao ministra da osigura da Ukrajina dođe za pregovarački sto nakon odlučujućeg uspeha na bojnom polju.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je na Telegramu Kulebinu izjavu da će one zemlje "koje nisu pružile podršku Ukrajini, posle sukoba odgovarati".

"Kuleba, sa jedne strane, nevešto pokušava da zastraši međunarodnu zajednicu, dok, sa druge strane, na sajtu svog resora objavljuje oglas u potrazi za nekim ko bi kao ambasador predstavljao kijevski režim u inostranstvu. Uzimajući u obzir čak i platu u stranim valutama, nikako im se ne da da nađu dovoljno veliku budalu", navela je Zaharova.

image