Svet

Mask: Ako uhapse Trampa, to će biti početak njegovog reizbora

Vlasnik Tvitera Ilon Mask komentarisao je najavu da bi bivši američki predsednik Donald Tramp mogao da bude uhapšen u okviru istrage o malverzacijama
Mask: Ako uhapse Trampa, to će biti početak njegovog reizbora© Tanjug/AP Photo/ Benjamin Fanjoy

Vlasnik Tvitera Ilon Mask izjavio je danas da, ukoliko bivši američki predsednik Donald Tramp zaista bude uhapšen narednih dana, to će dovesti do njegovog ponovnog izbora na predsedničkim izborima 2024. godine.

"Ukoliko se to desi, to će biti početak Trampovog rezibora", naveo je Mask na Tviteru.

Predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Kevin Makarti izjavio je danas da upućuje relevantne komisije da istraže da li se federalna sredstva koriste za uticaj na izbore, odnosno, kako je naveo, politički motivisano krivično gonjenje bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

"Nečuvena zloupotreba moći od strane radikalnog tužioca", napisao je Makarti na Tviteru, ne navodeći ime okružnog tužioca, preneo je Rojters.

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je da očekuje da će biti uhapšen u utorak u slučaju koji je pokrenula kancelarija okružnog tužioca Menhetna i pozvao svoje pristalice na protest, navodi se u njegovoj objavi na društvenoj mreži "Trut" (Istina).

Portparol kancelarije okružnog tužioca odbio je da komentariše ovu najavu, objavio je Rojters.

Tramp je rekao, ne pružajući izvor za svoje tvrdnje, da "nezakonito curenje informacija" iz kancelarije okružnog tužioca Menhetna ukazuje na to da će biti uhapšen. On nije rekao koje optužbe će mu biti stavljene na teret.

"Nezakonito curenje informacija iz korumpiranog i veoma političkog okružnog tužioca na Menhetnu... ukazuje na to da će, s obzirom da se nijedan zločin ne može dokazati... nekadašnji i vodeći republikanski kandidat i bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država, biti uhapšen u utorak sledeće nedelje", napisao je Tramp.

Tramp je pozvao svoje pristalice na protest ukoliko se to zaista desi.

image