Svet

Elitni provodadžija: Hilari Klinton nudila ministru iz Velsa da ga upozna sa gej prijateljima

Ministar Džeremi Majls kaže da nije prihvatio ideju o "sastanku na slepo" jer je mislio da bi to bio suvišan korak
Elitni provodadžija: Hilari Klinton nudila ministru iz Velsa da ga upozna sa gej prijateljimaGetty © Jamie McCarthy

Ministar u vladi Velsa Džeremi Majls izjavio je da je bivša američka državna sekretarka i kandidatkinja za predsednika SAD i nekadašanja prva dama Amerike Hilari Klinton, ponudila da mu posreduje u organizovanju sastanka na slepo sa gej osobom iz svog kruga prijatelja, prenosi Bi-Bi-Si.

Majls je rekao da je na događaju organizovanom na Univerzitetu Svonsi sedeo pored Hilari Klinton i tom prilikom joj se zahvalio što je spomenula LGBT prava u govoru koji je održala, a potom joj je rekao da je on prvi ministar u vladi Velsa koji se otvoreno izjasnio kao gej.

"Pitala me je da li imam partnera, a ja sam joj rekao da nemam. Onda je ona vrlo ljubazno ponudila da me upozna sa nekim od svojih prijatelja uključujući i jednog svetskog lidera čije ime neću spominjati. Nisam prihvatio jer sam mislio da bi to bio suvišan korak", rekao je Majls.

Majls se pridružio Laburističkoj partiji sa 16 godina, pre nego što je upisao pravni fakultet na Novom koledžu u Oksfordu.

Majls je odbio da odgovori da li bi njegov sledeći potez u političkoj karijeri mogao da bude kandidatura za premijera kada Mark Drejkford bude podneo ostavku pre sledećih parlamentarnih izbora u maju 2026.

image