Svet

Mladić gađao jajima kralja Čarlsa: Ova zemlja je sagrađena na krvi robova

Dvadesettrogodišnji muškarac nije pogodio kraljevski par, a odmah nakon incidenta je uhapšen
Mladić gađao jajima kralja Čarlsa: Ova zemlja je sagrađena na krvi robovawww.globallookpress.com © Pool/Keystone Press Agency

Dvadesettrogodišnji muškarac uhapšen je nakon što je izviždao i jajima gađao britanskog kralja Čarlsa i njegovu suprugu Kamilu uzvikujući "ova zemlja je sagrađena na krvi robova", piše "Independent".

Incident se dogodio dok je kraljevski park ulazio u Jork kroz srednjovekovnu kapiju kroz koju monarsi tradicionalno prolaze.

Iako snimci na društvenim mrežama pokazuju da su jaja doletela ispred Čarlsovih nogu, mladić svoje mete nije pogodio, a četiri policajca su ga odmah privela.

Okupljeni građani su za to vreme skandirali "Bože, čuvaj kralja" i "Sram te bilo".

Dok je mladić privođen, Čarls koji je, kako piše "Independent" tokom komešanja izgledao nezainteresovano, nastavio je sa tradicionalnom ceremonijom tokom koje ga je gradonačelnik zvanično dočekao u gradu Jork.

Britanski kralj ovde je doputovao kako bi otkrio statuu svoje majke, pokojne kraljice Elizabete.

Incident se desio uprkos tome što je policija Severnog Jorkšira ranije saopštila da je za posetu monarha sprovedena "dobro uvežbana" bezbednosna operacija ne bi li se osigurala njihova bezbednost.

image