Svet

Lukašenka razbesneo nedostatak discipline: Ako se ne saberemo izgubićemo nezavisnost

Nedostatak reda i discipline u rukovođenju poljoprivrednim oblastima u Belorusiji može je dovesti u nezavidnu situaciju, rekao je predsedniik Lukašenko
Lukašenka razbesneo nedostatak discipline: Ako se ne saberemo izgubićemo nezavisnostGettyimages.ru © x99/ZUMAPRESS.com

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da ga je razbesnelo kada je video nedostatak discipline i reda u poljoprivredi, te je beloruske zvaničnike upozorio da to vodi do gubitka nezavisnosti zemlje, prenose "RIA novosti".

Problem je, kako je rekao, što je previše poljoprivrednih firmi zatvoreno, nivo amortizacije opreme za obogaćivanje zamljišta ispod prihvatljive granice, a kvalitet rada znatno opao, što predstavlja opasnost po privredu Belorusije.

"Najviše od svega, posle mnogo godina na mestu predsednika, jednostavno me šokira i razbesni kada nema discipline i reda. Kada nema sistema, kada postoji neka labavost", rekao je šef države tokom putovanja u Vitebsku oblast, gde je održan sastanak o korišćenju i obogaćivanju poljoprivrednog zemljišta. 

Glavno je, prema njegovim rečima, da se posao završi, ili će, "u suprotnom će požnjeti nevolje", rekao je Lukašenko, pozivajući nadležne da odmah počnu sa radom. 

On je naveo da je za Belorusiju važno da obezbedi stabilan rad privrede.

"Verujte mi da imam mnogo više informacija od prisutnih. Ponekad. I ne mogu sve da vam kažem. Zato, generalno, uvek kažem: prvo radi svoj posao. Drugo, privreda je naš spas. Ako je kod nas u privredi sve u redu, ne treba da se plašimo nikakvih ratova, jednostavno - neće ih biti. Zbog toga, ponekad postavljam neke zadatke veoma oštro... Ako se ne saberemo, izgubićemo nezavisnost", rekao je Lukašenko.

On je napomenuo da se čitav asortiman opreme proizvodi u zemlji, te Belorusija u tom domenu ne zavisi od uvoza i sankcije je ne mogu ugroziti.

"Već je dobijeno pola bitke kada postoji oprema", naveo je beloruski predsednik. 

Po njegovom mišljenju, potencijala za poboljšanje ima. Samo to treba maksimalno iskoristiti, zaključio je Lukašenko na sastanku sa zvaničnicima, saopštila je njegova pres služba.

image