Svet

Švedska odredila ekstradicioni pritvor osumnjičenom za učestvovanje u kopanju tunela u Podgorici

Na poternici su i dalje osumnjičeni za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Veljko Marković, Milan Marković i Dejan Jovanović, koji su kao i Erić svi državljani Srbije
Švedska odredila ekstradicioni pritvor osumnjičenom za učestvovanje u kopanju tunela u Podgorici© Tanjug/MUP CRNE GORE / SAŠA MATIĆ

Jedan od osumnjičenih u aferi "Tunel" Vladimir Erić uhapšen je u Švedskoj u petak i određen mu je ekstradicioni pritvor, a Crna Gora ima rok od 18 dana od dana pritvaranja da pošalje zamolnicu za izručenje.

Iz Vlade Crne Gore za portal RTCG kažu da će to biti urađeno bez problema.

Erić je uhapšen u petak na švedskom aerodromu kada je pokušao da napusti tu zemlju. On je uhapšen po međunarodnoj poternici Interpola koju je za njim raspisala Podgorica.

Na poternici su i dalje osumnjičeni za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Veljko Marković, Milan Marković i Dejan Jovanović, koji su kao i Erić svi državljani Srbije.

Osnovni sud u Podgorici u nedelju je odredio pritvor do 30 dana ostalim osumnjičenima u slučaju "Tunel" Katarini Baćović, Marjanu Vuljaju, Ivici Piperoviću i Nikoli Milačiću.

Oni su uhapšeni u četvrtak po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su deo kriminalne grupe koja je iskopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici.

image