Svet

Saveznici okreću leđa Trampu: Sindi Pauel priznala krivicu

Pauel je priznala da je pristupila izbornim podacima u ruralnom okrugu Kofi u Džordžiji u nadi da će dokazati da su izbori namešteni protiv Trampa
Saveznici okreću leđa Trampu: Sindi Pauel priznala krivicuGetty © Brandon Bell/Getty Images

Bivši advokat Donalda Trampa, Sidni Pauel izjasnila se krivom u slučaju izborne prevare u Džordžiji, dan pre početka suđenja.

Pauel će takođe morati da svedoči na budućim ročištima i da napiše pismo izvinjenja građanima Džordžije, prenosi Si-En-En.

Pauel je priznala da je, uz pomoć lokalnih republikanaca i pristalica Donalda Trampa pristupila izbornim podacima u ruralnom okrugu Kofi u Džordžiji i napravila kopije, u nadi da će time dokazati da su izbori namešteni protiv Trampa. 

Advokati Pauelove oštro su demantovali da je ona organizovala kršenje izbornih pravila u tom okrugu, tvrdeći na pretpretresnim ročištima da su izjave tužilaca "netačne" i da će "dokazi pokazati da ona nije bila pokretač" incidenta, dodaje američka mreža. 

Tužioci okruga Fulton preporučuju uslovnu zatvorsku kaznu od šest godina. 

Pre Pauelove, agent za kauciju Skot Hol takođe je priznao krivicu u slučaju prošlog meseca i pristao da svedoči na budućim ročištima.

Ostalih 17 optuženih, uključujući Trampa, izjasnili su se da nisu krivi.

image