Svet

Erdogan pozvao islamski svet da ne ćuti o Gazi: "Kada naša pesnica udari o sto"

Kada "pesnica" islamskog jedinstva udari punom snagom o sto, Izrael neće moći da nastavi sa svojom okupacijom i zločinima, poručio turski predsednik
Erdogan pozvao islamski svet da ne ćuti o Gazi: "Kada naša pesnica udari o sto"www.globallookpress.com © IMAGO/Bernd Elmenthaler

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je islamski svet da ne ćuti o situaciji u Pojasu Gaze, upozorivši na posledice koje bi pad Gaze imao po islamski svet.

"Islamski svet ne bi trebalo da ćuti o ovoj okupaciji. Pad Gaze znači duboku ranu za jedinstvo i solidarnost islamskog sveta", rekao je Erdogan novinarima u avionu po povratku iz Alžira.

Kako je rekao, "sramotno je ćutati" i ne odgovarati na izraelske napade u pojasu Gaze, "bez poštovanja međunarodnog prava, ljudskih prava i etičkih vrednosti". 

"Islamski svet mora da deluje u duhu jedinstva i solidarnosti i da podrži rešenost pokazanu u Rijadu i sprovede odluke koje su tamo donesene", rekao je Erdogan, osvrnuvši se na samit muslimanskih lidera koji se ranije ovog meseca održao u saudijskoj prestonici, prenose "RIA Novosti".

Kada "pesnica" islamskog jedinstva "udari punom snagom o sto, Izrael neće moći da nastavi sa svojom okupacijom i zločinima", rekao je turski predsednik.

image