Svet

Nova godina, nova saznanja: Sud u Njujorku objavljuje imena 170 Epstinovih saradnika

Imena desetina saradnika Džefrija Epstina mogla bi da budu objavljena sledećeg meseca
Nova godina, nova saznanja: Sud u Njujorku objavljuje imena 170 Epstinovih saradnikawww.globallookpress.com © APhifer/Keystone Press Agency

Imena više od 170 saradnika osuđenog seksualnog prestupnika Džefrija Epstina biće objavljena sledećeg meseca, nakon presude njujorškog suda.

Imena se nalaze u sada otpečaćenim dokumentima koja su deo rešene građanske tužbe protiv Gislejn Maksvel, koja je prošle godine osuđena na 20 godina zatvora zbog trgovine ljudima i pomaganju Epstinu u seksualnom zlostavljanju tinejdžerki.

Građansku parnicu, rešenu 2017. godine, podnela je Virdžinija Žifre koja je optužila Maksvelovu da je pomogla Epstinu da je seksualno zlostavljanja.

Sudija iz Njujorka Loreta Preska odredila je 1. januar kao datum za objavljivanje više od 170 imena osoba povezanih sa ovom tužbom.

Među onima čija imena treba da budu otkrivena su žrtve seksualnog zlostavljanja, svedoci i Epstinovi zaposleni. Očekuje se da će britanski princ Endrju biti među njima, ako se otkriju dokazi od žene koja tvrdi da ju je seksualno napao 2001. godine.

Svako na listi imaće rok do 1. januara da podnese žalbu da se njegovo ime ukloni .

image