Svet

Misterija bolovanja šefa Pentagona: Tajno završio u bolnici, ali nastavlja da radi

Ministar odbrane Lojd Ostin treba odmah da bude otpušten zbog neprikladnog profesionalnog ponašanja i nepoštovanja dužnosti, napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži
Misterija bolovanja šefa Pentagona: Tajno završio u bolnici, ali nastavlja da radiwww.globallookpress.com © Volodymyr Tarasov

Šef Pentagona Lojd Ostin i dalje je u bolnici, iz koje nastavlja da izvršava svoje zadatke, kao što je to radio i pre nego što je hospitalizovan, kaže danas koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi. 

Kirbi dodaje da ne postoje planovi o smeni Ostina i ističe da je pažnja sada usmerena na oporavak prvog čoveka Pentagona, čiji povratak čeka i predsednik SAD Džozef Bajden, prenose "RIA Novosti". 

Podsetimo, Ministarstvo odbrane SAD saopštilo je u petak uveče da je Ostin prethodnog ponedeljka primljen u Medicinski centar "Volter Rid" zbog "komplikacija koje su usledile usled medicinske procedure." U izveštaju "En-Bi-Si njuza" tvrdi se da je Ostin proveo čak četiri dana na intenzivnoj nezi.

Ako je verovati "Politiku", Bajden tri dana nije znao ništa o tome, kao ni njegovi bliži saradnici, nakon čega je sam Ostin  izdao saopštenje u kome priznaje da je "javnost trebalo da bude obaveštena na odgovarajući način".

On je preuzeo odgovornost za to što nije obavestio kolege i javnost o zdravstvenom stanju, dodavši da će u budućnosti "biti bolji".

Tramp traži da Ostin podnese ostavku

Kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Tramp poručio je danas da ministar odbrane Lojd Ostin treba da bude otpušten, jer nije na vreme obavestio zvaničnike da je hospitalizovan.

"Ministar odbrane Lojd Ostin treba odmah da bude otpušten zbog neprikladnog profesionalnog ponašanja i nepoštovanja dužnosti. On je nestao na nedelju dana, a niko, uključujući njegovog šefa, pokvarenog Džoa Bajdena, nije imao pojma gde se nalazi", napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži Trut.

Sa druge strane, neimenovani izvor iz Bele kuće kaže za Rojters da predsednik SAD Bajden ni ne razmišlja o otpuštanju Ostina.

image