Svet

Mediji: Na futroli za pištolj Hantera Bajdena pronađen kokain

Snaga dokaza protiv Hantera Bajdena je neosporiva, kažu iz američkog Tužilaštva
Mediji: Na futroli za pištolj Hantera Bajdena pronađen kokain© Tanjug/AP Photo/Jose Luis Magana

Američki istražitelji prošle godine su pronašli tragove kokaina na futroli za oružje koja pripada sinu američkog predsednika, Hanteru Bajdenu, objavio je Ej-Bi-Si njuz.

Kako piše ovaj medij, Tužilaštvo je pozvalo sud da ne prihvati zahtev Hantera Bajdena da se odbace optužbe protiv njega zbog nezakonitog posedovanja oružja, što je, inače, zavisnicima od narkotika zabranjeno.

"Snaga dokaza protiv njega je neosporiva. Da budemo jasni, istražitelji su bukvalno pronašli drogu u torbici u kojoj je optuženi držao pištolj", rekli su tužioci, a prenosi Ej-Bi-Si njuz.

Federalni istražni biro (FBI) je utvrdio da se radi o kokainu.

Podsetimo, Ministarstvo pravde SAD podnelo je u decembru novu krivičnu prijavu protiv Hantera Bajdena, zbog optužbi da nije platio poreze u iznosu od 1,4 miliona dolara.

Hanter Bajden je optužen za tri krivična dela i šest prekršaja u vezi sa neplaćanjem poreza, a preti mu kazna do 17 godina zatvora ukoliko bude osuđen, preneo je Rojters.

On je i ranije bio suočen s optužbama za neplaćanje poreza, a u oktobru je na sudu u Delaveru rekao da se ne smatra krivim po optužnici da je lagao da nije koristio droge prilikom nabavke pištolja.

image