Svet

Huti ispalili rakete na američki trgovački brod: "Meta su svi koji učestvuju u agresiji"

Takođe, Huti su jutros ispalili "nekoliko" projektila na američki ratni brod u Crvenom moru, saopštio je portparol jemenskog pokreta
Huti ispalili rakete na američki trgovački brod: "Meta su svi koji učestvuju u agresiji"www.globallookpress.com © Osamah Yahya/dpa

Jemenski Huti su objavili da su ispalili rakete na američki trgovački brod koji je išao za Izrael, i obećali da će "u samoodbrani" gađati sve američke i britanske ratne brodove koji operišu u vodama u blizini Jemena.

"Svi američki i britanski ratni brodovi u Crvenom moru biće gađani u okviru prava na legitimnu odbranu naše zemlje", poručio je vojni portparol pokreta Ansar Alah, poznatijeg kao Huti, Amin Hajan.

On je dodao da su legitimne mete svi američki i britanski ratni brodovi koji učestvuju u "agresiji" na njihovu zemlju.

Takođe, jutros su pobunjenici koje podržava Iran ispalili "nekoliko" projektila na američki ratni brod u Crvenom moru , nekoliko sati nakon što je američka vojska prijavila da je oborila jedan projektil, prenosi "Telegraf".

SAD i Velika Britanija počele su da sprovode udare na pozicije Huta u Jemenu 12. januara, što pravdaju potrebom da se zaštite međunarodni brodovi.

Sa druge strane, lideri Huta poručili su da neće napadati brodove povezane sa Kinom ili Rusijom, dokle god nisu povezani sa Izraelom.

image