Svet

Potpisan ugovor o zajedničkom preduzeću: "Rajnmetal" otvara fabriku u Ukrajini

Na marginama Minhenske bezbednosne konferencije potpisan je odgovarajući memorandum o zajedničkom preduzeću nemačkog koncerna i ukrajinske strane
Potpisan ugovor o zajedničkom preduzeću: "Rajnmetal" otvara fabriku u Ukrajiniwww.globallookpress.com © © Philipp Schulze

Nemački odbrambeni koncern "Rajnmetal" planira da otvori fabriku za proizvodnju municije u Ukrajini, a na marginama Minhenske bezbednosne konferencije potpisan je odgovarajući memorandum o zajedničkom preduzeću.

"Kompanija Rajnmetal planira da otvori novu fabriku za proizvodnju municije u Ukrajini. Memorandum o namerama za stvaranje zajedničkog preduzeća potpisan je u prisustvu ministra strateške industrije Ukrajine Aleksandra Kamišina i ambasadora Ukrajine Alekseja Makejeva", navodi se u saopštenju objavljenom na nalogu kompanije na društvenoj mreži Iks.

Navodi se da će ova fabrika u roku od godinu dana proizvesti šestocifreni broj NATO municije kalibra 155 milimetara.

Istovremeno, 51 odsto akcija kompanije pripašće koncernu "Rajnmetal", a preostalih 49 odsto ukrajinskoj kompaniji.

"Rajnmetal" će u naredna tri meseca otvoriti fabriku u Ukrajini za proizvodnju i popravku oklopnih vozila, rekao je ranije u intervjuu za Si-En-En šef koncerna Armin Paperger.

Paperger je u martu govorio za "Rajniše post" o planovima za otvaranje fabrike za popravku i proizvodnju borbenih tenkova u Ukrajini koja košta 200 miliona evra i sa proizvodnim kapacitetom od 400 tenkova godišnje. Kako je preneo "Handelsblat", u tu svrhu "Rajnmetal" je osnovao zajedničko preduzeće sa Ukroboronpromom.

image