Svet

Kalas se ne da uplašiti: Buduća funkcija jača od ruskog naloga za hapšenje

Na pitanje da li je zainteresovana za neku buduću funkciju u EU, Kalas je odgovorila da su evropski izbori u junu i da je ona sada estonska premijerka
Kalas se ne da uplašiti: Buduća funkcija jača od ruskog naloga za hapšenje© Tanjug/AP Photo

Estonska premijerka Kaja Kalas izjavila je danas da je Rusija neće uplašiti izdavanjem naloga za njeno hapšenje, ocenjujući da je to samo pokušaj zastrašivanja usred spekulacija da bi mogla da dobije najviši položaj u EU.

Kalas je rekla za Rojters na marginama Minhenske bezbednosne konferencije da nalog koji je izdala Rusija za njeno hapšenje ne predstavlja iznenađenje jer postoje spekulacije da će posle izbora za Evropski parlament u junu biti izabrana za šeficu diplomatije EU.

Na pitanje da li je zainteresovana za neku funkciju u EU, Kalas je odgovorila da su evropski izbori u junu i da je ona sada estonska premijerka.

"Ovo je još jedan dokaz da radim pravu stvar. Snažna podrška EU Ukrajini predstavlja uspeh i to boli Rusiju", rekla je ranije Kalas.

Rusija je izdala nalog za hapšenje Kalas i nekoliko drugih estonskih političara 13. februara zbog uništavanja spomenika iz sovjetskog doba u toj zemlji.

image