Svet

Napori Izraela urodili plodom: UNRVA više ne radi na severu Pojasa Gaze

Pošto je Tel Aviv u više navrata isticao da je 12 radnika Agencije UN za pomoć palestinskim izbeglicama umešano u akciju Hamasa, nekoliko najvećih donatora, uključujući SAD, obustavilo je pomoć ovoj organizaciji
Napori Izraela urodili plodom: UNRVA više ne radi na severu Pojasa Gaze© Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

Agencija UN za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRVA) obustavila je rad na severu Pojasa Gaze i saopštila da više nije u mogućnosti da pruža pomoć u tom delu palestinske enklave.

UNRVA je navela da na severu Gaze radi samo nekoliko članova njenog osoblja, kao i da je civilni red urušen usred izraelskih napada i ograničenog pristupa hrani.

"Verujem da imamo nekoliko nedelja, pet ili šest, manje od toga. Nakon toga nećemo moći da nastavimo s pružanjem usluga, ne samo u Gazi već i na mestima poput Sirije, Jordana, Libana, Zapadne obale i Istočnog Jerusalima", rekao je portparol UNRVA Adnan Abu Hasna za "Al Džaziru".

Nekoliko najvećih donatora, uključujući SAD, obustavilo je pomoć Agenciji nakon tvrdnji Izraela da je određeni broj zaposlenih u UNRVA učestvovao u napadu na jug Izraela 7. oktobra prošle godine.

image