Svet

Kim Džong Un ne krije zadovoljstvo Putinovom pobedom: Rusija pokazala volju da stvori moćnu zemlju

Na aktuelnim predsedničkim izborima, narod Rusije okupljajući se oko Vladimira Putina pokazao je patriotizam i ojačao društveno-političku stabilnost, navodi se u čestitki lidera Severne Koreje
Kim Džong Un ne krije zadovoljstvo Putinovom pobedom: Rusija pokazala volju da stvori moćnu zemljuGetty © Kremlin Press Office / Handout/Anadolu Agency

Rezultati predsedničkih izbora u Ruskoj Federaciji pokazali su jedinstvo ruskog naroda oko lika Vladimira Putina i njegove volje da izgradi moćnu zemlju, navodi se u čestitki lidera Severne Koreje Kim Džong Una ruskom predsedniku na Telegramu.

"Na aktuelnim predsedničkim izborima, narod Rusije, okupljajući se oko vas, pokazao je patriotizam i ojačao društveno-političku stabilnost, pokazujući svima svoju čvrstu volju da izgrade jaku Rusiju", piše u čestitki.

Lider Severne Koreje je istakao da je veoma zadovoljan vestima o Putinovom reizboru za predsednika i da mu upućuje "najiskrenije i najtoplije čestitke i drugarske pozdrave".

Na osnovu 99,76 odsto prebrojanih glasova na predsedničkim izborima u Rusiji, Vladimir Putin osvojio je 87,29 odsto, lider desničarske Liberalno-demokratske partije (LDPR) Leonid Slucki 3,21, lider komunista Nikolaj Haritonov 4,3 odsto, a Vladislav Davankov koji predstavlja liberalno-centrističku partiju "Novi ljudi" 3,84 odsto.

prvom obraćanju nakon pobede, Putin je rekao da je izvor snage u zemlji ruski narod, a visok odziv na izborima povezao sa dramatičnošću situacije i činjenicom da Rusija brani svoj razvoj sa oružjem u ruci.

image
Pratite Paradu pobede u Moskvi UŽIVO sa prevodom na srpski

Pratite proslavu Dana pobede u Moskvi UŽIVO sa prevodom na srpski Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan

banner