Svet

Kim Džong Un: U slučaju sukoba, Severna Koreja će bez oklevanja uništiti svoje neprijatelje

Sada je više nego ikad potrebno izvršiti još temeljnije pripreme za rat, koje moraju da budu još pouzdanije i besprekornije, jer se radi o ratu koji se mora dobiti, poručio je lider Severne Koreje
Kim Džong Un: U slučaju sukoba, Severna Koreja će bez oklevanja uništiti svoje neprijatelje© Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service

Ako neprijatelj izabere vojnu konfrontaciju sa Severnom Korejom, ona će bez oklevanja zadati smrtni udarac neprijatelju mobilizacijom svih sredstava koja su joj na raspolaganju, poručio je lider te zemlje Kim Džong Un tokom, posete Vojno-političkoj akademiji.

Lider Severne Koreje je istakao da je međunarodna situacija teška i da se ozbiljno pogoršava usled sve većeg nasilja i oružanih sukoba.

"Sada je više nego ikad potrebno izvršiti još temeljnije pripreme za rat. One moraju biti još pouzdanije i besprekornije, radi se o ratu koji se mora dobiti", kazao je Kim Džong Un.

Osim toga, Kim Džon Un je istakao da je "ključ pobede" u vojnom sukobu – razbijanje brojčane i tehničke nadmoći "superiornim idejama i vojnim metodama".

Na teritoriji akademije, on je obišao trpezariju, učionice i spavaće sobe, pokazujući interesovanje za život kadeta.

Prema njegovim rečima, akademija i njeni maturanti su države.

Severnokorejski lider je u martu predvodio ispitivanja ultra-velikog višecevnog raketnog sistema kalibra 600 mm, koji je, prema njegovim rečima, "veoma važan u pripremama za rat" i koji će ispuniti svoj strateški zadatak kao glavno oružje za napad".

image
VV inauguration
banner