Svet

Poreski milijarder: Amerikanac zaradio 100.000 dolara, a dobio porez od 34,6 milijardi dolara

Tangert je za američke medije rekao da je znao da je to očigledna greška, jer ne zarađuje više od 100.000 dolara godišnje, tako da je znao da nema šanse da duguje ni blizu tog iznosa
Poreski milijarder: Amerikanac zaradio 100.000 dolara, a dobio porez od 34,6 milijardi dolarawww.globallookpress.com © CHROMORANGE / Bilderbox

Mnogi voleli da se jednoj jutra probude kao milijarderi, ali jedan Amerikanac koji je imao tu priliku, nije bio nimalo oduševljen, jer je milijarder samo u poreskoj upravi. Beri Tangert iz Lankastera je doživeo šok nakon što su mu poreznici obračunali da bi trebalo da im plati 34 milijarde dolara!

Može se samo naslutiti kolika bi njegova zarada bila, da je zaista trebalo da plati toliki "ekstra porez" državi. Ovaj Amerikanac, koji inače tvrdi da zarađuje 100.000 dolara godišnje, bio je potpuno zatečen kada je ugledao ogroman broj na računu.

Odeljenje uprave prihoda Pensilvanije mu je poslalo račun, na kojem je navedeno da državi duguje 34.576.826.561,47 dolara.

Tangert je za američke medije rekao da je znao da je to očigledna greška, jer ne zarađuje više od 100.000 dolara godišnje, tako da da nema šanse da duguje ni blizu tog iznosa.

"Ne znam da li je u pitanju kompjuterska greška u prenosu ili je u pitanju greška u unosu mojih podataka", dodao je Beri Tangert.

Tangert je rekao da se obratio Odeljenju za prihode i da je službenik rekao: "Imali ste dobru godinu", na šta je on odgovorio da bi voleo da je tako.

Beri Tangert još nije dobio zvanično objašnjenje nadležnih, kako je došlo do greške da ga "zaduže" za milijarde dolara. 

Za američke medije su iz uprave prihoda rekli da je to što se dogodilo "izolovani incident, jer su pogrešni brojevi uneti u sistem".

image